“Cesaretimi
kaybetmiyorum, çünkü
vazgeçilen her yanlış girişimleri doğru atılmış yeni bir adımdır”

Thomas Edison

İlkokul

Eğitim ve Ögretim Programı
Öğrenme Sürecini Etkin Kılan, Araştırmaya Dönük, Eleştirel Ve Yaratıcı Düşünceyi Geliştiren, Yapılandırıcı Yaklaşımı, Çoklu Zeka Yaklaşımı, Öğrenci Merkezli Öğrenmeyi Benimseyen, Bireysel Farklılıkları Dikkate Alan Bir Programdır. BİLİMKENT Koleji; eğitim ve öğretim ortamını, her bireyin farklı ilgi, yetenek, yeterlilik, hedef ve beklentileri, farklı alt yapıları olduğu gerçeğinden hareketle oluşturdu.

Uygulanan eğitim programıyla öğrenciler, kendi öğrenme stillerinin ne olduğunun bilincine varırlar. Bilgiye ulaşmayı ve kullanmayı öğrenirler. Araştırırlar, sorgularlar, yorum yaparlar, bilgi üretirler. Eleştirel ve yaratıcı düşünme becerileri gelişir. Sunulan seçenekleri değerlendirerek, ilgi ve yeteneklerini keşfederler. Türkçe’ yi doğru, etkili ve güzel kullanırlar. Anaokulundan başlayan “BEN SORUN ÇÖZERİM” programıyla, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirirler. Hayata karşı olumlu ve yapıcı bir bakış açısı kazanırlar. Kişisel ve sosyal değerlere önem verirler. Öğrenme süreçlerini gözden geçirerek, kendilerini geliştirme olanağı bulurlar.

Özgüveni yüksek ve iç disiplini gelişmiş, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişirler. Ulusal ve evrensel değerlere saygı duymayı öğrenirler. Sorumluluk bilinçleri gelişir. farklı kültür ve düşüncelere saygı duyarlar . Akademik alanda donanımlı, çok yönlü düşünen yaratıcı ve yapıcı bir birey olarak bir üst öğretim kademesine hazırlanırlar.

Bilimkent Koleji’nde tüm derslerde sınıf düzeylerine göre hedeflenen konularda, amaçlanan kazanımların hayata geçmesini sağlayan soru etkinlik ve öğretim yöntemleri kullanılır.

Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?