ANAOKULUNDAN – 12. SINIFA UZANAN EĞİTİM
BİLİMKENT KOLEJİ, Çocuk Akademisi, İlkokul&Ortaokul ve Lise eğitim programı anaokulundan 12.sınıfa kadar bütünlük ve devamlılığa sahiptir.
Okulumuzda uygulanan öğrenci merkezli program, bilgi çağı teknolojisinin kullanımıyla desteklenen disiplinler arası çalışmalar, projeler ve araştırmalar aracılığıyla öğrencilerin çağın gereklerine göre yetişmesine önem vermektedir.

Bu program ile öğrenciler tüm sınıf düzeylerinde :

• Hayata karşı olumlu ve yapıcı bir bakış açısı kazanırlar.
  • Öğrenme süreçlerini gözden geçirerek, kendilerini geliştirme olanağı bulurlar.
  • Özgüveni yüksek ve iç disiplini gelişmiş, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişirler.
  • Kişisel ve sosyal değerlere önem verirler.
  • Ulusal ve evrensel değerlere saygı duymayı öğrenirler.
  • Kendilerine farklı kültür ve düşüncelere saygı duyarlar.
  • Akademik anlamda donanımlı, çok yönlü düşünen yaratıcı ve yapıcı bir birey olarak bir üst öğrenim kademesine hazırlanırlar.
  • Sorumluluk Sahibi Vatandaş’ olmanın anlamını okul içi ve dışı etkinlik ve organizasyonlarda görev alarak kavrarlar.

Bilimkent Koleji’nde her yaş düzeyinde anadilimiz Türkçe ve okuldaki ikinci dil olan İngilizce’nin öğretimine önem verilir. Okul, bu konudaki başarısını mezunların Türkçe’yi ve İngilizce’yi etkin bir iletişim aracı olarak kullanma becerisiyle kanıtlamıştır. İkinci yabancı dil olarak Almanca sunulmaktadır. Öğrenciler 5.sınıftan itibaren seçtikleri ikinci yabancı dili öğrenmeye başlar ve lisede de bu dili öğrenmeye devam ederler. Amaç, mezunların ikinci yabancı dili de etkin bir şekilde kullanabilmeleridir.