ÖĞRENCİ GELİŞİMİ VE BAŞARISININ İZLENMESİ SÜREÇ DEĞERLENDİRMESİ ESASINA DAYANIR.

Her öğrenci için eğitimde hedeflenen gelişmeleri sağlamak amacıyla; anaokulundan 12.sınıfa kadar Öğrenci Gelişimi İzleme Programı uygulanmaktadır. Uygulanan bu programda süreç içinde her öğrenci için, bilginin hatırlanmasını değil, bilginin kazanıma dönüşmesini hedefleyen ölçümlemeler yapılmaktadır. Öğrencilerin kazanımları haftalık, aylık ve Türkiye geneli uygulanan tanısal sınavlarla değerlendirilir. Öğrenci başarısının ölçülmesinde sistematik olarak uygulanan ölçme araçlarının yanı sıra, alternatif ölçme araçları da kullanılarak öğrencilerin öğrenim süreci çok boyutlu olarak değerlendirmektedir. Yapılan ölçümler sonucunda öğrencilerin öğrenme stillerine uygun öğretim yöntemleri seçilir. Öğretme ve öğrenme sürecinde tam öğrenme stratejileri uygulanır.