Kodlama ile çocuklar problem çözme, proje tasarlama, bilişimsel düşünme, bilgisayarlar ile üretim yapma becerileri kazanıyor. Kodlama eğitiminin en önemli getirisi çocuklarda algoritmik düşünme becerisini geliştirmesidir. Algoritmik düşünme becerisine sahip bireyler problemleri çözmek için izleyeceği yolu adım adım planlar ve çözüme ulaştıracak veriyi analiz edebilir. Kodlama sadece bilişim teknolojileri alanlarında değil matematik, sosyal bilimler gibi diğer alanlarda da kullanılabilir. Bu sayede öğrencilerin her alanda etkin düşünmesi sağlanabilir.

Okul uygulamalarımızda 3. Sınıf öğrencilerimiz scratch, draw your game, kodu, wedo 2.0, code.org vb. programları kazanımlarla ilişkilendirerek yeni eğitim materyalleri tasarlayıp, oyunlaştırıyorlar. Çocuklar yaptıkları iyi örnekleri BİLİMKENT Koleji’nin ev sahipliği yaptığı sempozyumlara katılan eğitimcilerle paylaşmaktadırlar.

21.yy hızlı değişimlerin yaşandığı bir dönem olduğundan; düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi düşünebilen, yaratıcı, üretken bireyler yetiştirmek ilk amacımızdır. Bunu sağlamanın en etkili ve sonuca ulaştıracak yolu “kodlamayı” tüm derslerle ilişkilendirilerek kullanmaktan geçiyor.

Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?