Her öğrencinin ilgi, yetenek ve yeterlilikleri süreç içerisinde sistematik olarak izlenerek öğrenme şekilleri saptanır; program sürecinde desteğe ihtiyaç duydukları alanlar tanımlanarak geliştirmeye yönelik ders içi ve ders dışı bireysel ve grup çalışmaları planlanır, uygulanır. Her bir öğrencinin gelebileceği en üst seviyeye ulaşmaları hedeflenir.

ÖĞRENME STİLLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ ANAHTAR BAŞLIKLAR

• Her birey öğrenmeye hazırlanma, öğrenme ve hatırlama aşamalarında farklı yollar kullanır.
  • Öğrenme stili kan grubu gibi doğuştan var olan ve yaşama derin etkileri olan bir özelliktir.
  • İşitsel, kinestetik – dokunsal ve görsel öğrenme stillerinden birine veya hepsine sahip olunabilir.
  • Öğrenme stili zaman içinde değişiklik gösterebilir.
  • Öğretmenlerin de farklı öğrenme stilleri vardır .
  • Aile üyelerinin her birinin öğrenme stili farklı olabilir.
  • Hiçbir öğrenme stili diğerinden daha iyi ya da kötü değildir.
  • Herkesin güçlü yanları vardır ancak herkesin farklı güçlü yanları vardır.
  • Öğrenme stilimizi bilmemiz yaşamsal önem taşır. Öğrenme stilimizi bilmemiz (başkalarında ya da kendimizde) anlamsız gelen birçok şeyi anlamamıza neden olacaktır. Öğrenme stilimiz yaşam boyu değişmez ama yaşamımızı değiştirir.