“Dünyanın
ilk hesabı olan
ilk bilgisayarı icat eden ünlü bir Alman mühendis”

Konrad Ernst Otto Zuse

Fen ve Teknoloji Lisesi

Özel Bilimkent Fen ve Teknoloji Lisesinin misyonu; geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi global dünyada teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını bilimin ışığında meraklarını yeni keşiflere dönüştürecek, değişime ve gelişime öncülük edecek; yazılım, kodlama, robotik ve mekatronik alanlarında birer uzman olacak, etik değerlere bağlı, inovasyon kültürüne sahip, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek ve bu değerleri ülkemize kazandırmaktır.

Fen ve Teknoloji Lisemizde eğitim alan öğrencilerimiz sadece sınav başarılarıyla değil ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına hazırlanarak orada aldıkları derecelerle de öne çıkmayı hedeflemektedirler. Projelerini üretime dönüştürerek üniversite seviyesinde başarılı çalışmalara imza atacaklardır. Aldıkları eğitimle Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldıkları derecelerle zirvede yer alacak olan öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşirken yurt dışındaki dünyaca ünlü üniversitelere de burslu kabul edilecek yeterli altyapıya ve donanıma sahip olacaklardır.