BİLİMKENT Koleji’nde spor etkinlikleri, öğrencilerinin sosyal gelişim düzeylerine ve kas yapılarına göre yaş gruplarına özel olarak programlanır. Hareket etmekten keyif alma, öğrencilerimizin hayatları boyunca yaşamalarını istediğimiz temel davranış ve alışkanlık biçimidir.

Beden Eğitimi derslerinde amaç, sporun öğrencilerin yaşamlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmesini; her öğrencinin spor yapmayı alışkanlık haline getirmesini ve tüm spor dallarını uygulayabilecek beceri ve teorik bilgiye sahip bir alt yapı kazanmasını sağlamaktır.Her sınıf için belirlenen özel esaslar çerçevesinde oluşturulan yıllık planlamalara göre dersler işlenir. Bir branşa ait özel yetenekleri geliştirmek ya da sportif alt yapıyı oluşturmak öğretmenlerin çalışma esasını oluşturur.

Ders ya da spor okulları içerisinde yetenekleri geliştirilmeye uygun olan öğrenciler okul ve kulüp takımlarına yönlendirilir. Öğrenciler yetenekleri ve başarıları doğrultusunda burs olanaklarına da sahiptir.