BİLİMKENT Koleji’nde, Avrupa standartlarında bir dil eğitimi programı uygulanır. İngilizce tüm dünyanın ortak iletişim dilidir. Tüm ülkelerdeki insanlarla iletişim kurma becerisi kazanabilmek, onları yurtdışında ve yurtiçinde girecekleri üst düzey akademik sınavlara hazırlamak, okuma, anlama ve yazma becerilerinin yanında, İngilizce düşünmek ve İngilizce’yi akıcı konuşmalarını sağlamak birincil hedeftir. Okul, bu konudaki başarısını mezunlarının yaşamlarının tüm alanlarında Türkçe’yi ve İngilizce’yi etkin bir iletişim aracı olarak kullanma becerilerinin yanında her yıl her düzeyde yapılan Cambridge Üniversitesi Dil Sınavları’nın sonuçlarıyla kanıtlanmıştır.

İkinci yabancı dil eğitimine İngilizce konuşma, okuma, anlama ve yazılı anlatım beceri alanlarında temel bir yapı oluşturulduktan sonra başlanılmaktadır. Almanca ve İSPANYOLCA* ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. Tüm yaş düzeylerinde; öğrencilerin en az iki yabancı dili bilen bireyler olarak yaşamda yerlerini alabilmeleri için yaratıcı yöntemler, öğrenci merkezli ve yapılandırıcı eğitim (consructivist) yaklaşımları benimsemiştir. Bu hedeflere ulaşmada akıllı sınıflar, bilgisayar destekli eğitime uygun laboratuarlar gibi çağdaş teknolojiye uygun eğitim ortamları kullanılır.

Öğrenciler, dil becerilerinin değerlendirilmesi amacıyla;

• AVRUPA DİL PASAPORT SINAVLARI ( Cambridge University Examinations )
  • TOEFL Junior (Test of English as a Foreign Language)
  • EDEXCEL PEARSON – IELTS – ACT
  • Spelling Bee
  • Dubbing Contest
  • Destination Imagination
  • World Scholars Cup
  • Goethe Institut A1 /A2 sınav ve organizasyonlarına katılırlar.