VİZYONUMUZ, YARINI BUGÜNDEN YARATMAYI HEDEFLER.
Bilgi çağını yaşayan tüm dünyada, düşünen, anlayan, yorumlayan, bilgi üreten, sorun çözen ve bilimsel düşünen bireyler yetiştirmek eğitimin temel amacı olmuştur.

Bu amaçla;
Değişen dünya koşullarına uyum sağlayarak öğrencilerimizi geleceğin dünyasına iyi hazırlamamız gerek!

“OKUL, GENÇ BEYİNLERE İNSANLIĞA SAYGIYI; ULUS VE ÜLKEYE SEVGİYİ; BAĞIMSIZLIK ONURUNU ÖĞRETİR.”
M.KEMAL ATATÜRK

BİLİMKENT KOLEJİ, öğrencilerini bir yandan hızla değişen dünyada yaşamaya ve çalışmaya hazırlarken diğer yandan; Atatürk İlkeleri doğrultusunda kendi kültürünü tanıması, ülkesini sevmesi ve bundan gurur duymasını amaçlar. Başarılı insanların ortak noktası, yaptıkları işe kendilerini yürekten adamalarıdır.

BİLİMKENT KOLEJİ için, öğrencilerin öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlenmeleri, kendilerini tanımaları, üniversite hazırlık aşamasına kadar yönelimlerini doğru saptayabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri, gelecekte meslek seçimi ve seçtikleri meslekte mutlu olabilmeleri, kısaca yaşam başarıları çok önemlidir. Okulumuz, eğitim kurumu olma bilinciyle yetiştireceği toplum üyelerinin okul ortamındaki kazanımlarını gerçek yaşama aktarabilmeleri için hazırladığı geniş kapsamlı bir program uygular.

BİLİMKENT KOLEJİ YÜKSEK STANDARTLARDA BİR DİL EĞİTİMİNİ HEDEFLER
BİLİMKENT Koleji Yüksek standartlarda bir dil eğitimini hedefler, bu doğrultuda çalışmalarını anaokulundan itibaren giderek artan bir yoğunlukta gerçekleştirir. Zorunlu 2. yabancı dilin ağırlıklı olarak uygulandığı okulumuzda, uluslar arası organizasyonlara, projelere katılım ve ev sahipliğiyle dilin etkin biçimde kullanımı amaçlanır. AB Genel Eğitim SOKRATES Programı çerçevesinde uygulanan COMENIUS 1 (Okul Ortakları) kapsamında öğrencilerimiz kendi yaşıtları ile ortak uluslar arası projeler hazırlamaktadırlar.